14 січня "суд" в окупованому Криму зняв із Семени судимість / facebook.com/denisovaombudsman

До Києва прибув раніше засуджений в анексованому Криму журналіст Микола Семена.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

«Щойно за особистим дорученням Президента України Володимира Зеленського працівники Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини на київському залізничному вокзалі зустріли звільненого з незаконного утримання на території тимчасово окупованого Криму Миколу Семену», – написала вона.

Відео дня

Читайте такожДенісова звернулася до Москалькової через затримання і арешт окупантами українських рибалок

Денісова додала, що журналіст пройде курс лікування та реабілітації, а також отримає у повному обсязі соціальне забезпечення.

Як повідомляв УНІАН, окупаційна влада в Криму звинуватила Семену в публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії. У квітні 2016 року ФСБ РФ провела обшук в його будинку, а в травні того ж року йому висунули звинувачення. Журналіст перебував під підпискою про невиїзд.

22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю так званий «Залізничний суд Сімферополя» засудив Семену до 2,5 років позбавлення волі умовно.

Адвокати Семени подали скаргу до Європейського суду з прав людини на вирок, однак ЄСПЛ відмовив у пріоритетному розгляді скарги.

14 січня 2020 року той самий «Залізничний суд Сімферополя» задовольнив клопотання адвоката про дострокове припинення випробувального терміну і зняття з Семени судимості.