У ОГП рішення болгарського суду підтвердили  / flagman.bg

Суд міста Бургас (Болгарія) дозволив екстрадицію в Україну затриманого раніше Олексія Левіна (Москаленка), якого підозрюють у причетності до вбивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє hromadske з посиланням на болгарські ЗМІ.

Читайте такожСуд залишив під вартою фігуранта справи Гандзюк Ігоря Павловського – адвокат

Відео дня

«Немає жодних причин чи доказів, які б підтверджували, що ця особа в Україні буде піддана насильству, катуванню чи жорстокому, нелюдському поводженню, або що її права, пов’язані з кримінальним переслідуванням відповідно до вимог міжнародного права, не гарантуються»- йдеться у рішенні суддів.

Суд також ухвалив рішення заарештувати Левіна, щоб забезпечити його фактичну передачу українським правоохоронцям.

Заступник Генпрокурора Віктор Трепак інформацію підтвердив, але наголосив, що це тільки перша інстанція: у затриманого є право оскаржити рішення, апеляцію розглянуть протягом 7 днів з моменту її подачі.

Довідка УНІАН. Громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.

6 червня 2019 року виконавців злочину було засуджено. організатора виконання замаху на вбивство Гандзюк Сергія Торбіна засуджено до 6 років і 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Микита Грабчук отримав 6 років в'язниці.

Обвинувачені в пособництві Володимир Васянович та Віктор Горбунов засуджені до 4 і 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину В'ячеслав Вишневський отримав 4 роки ув'язнення.

Також у справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін (перебуває у міжнародному розшуку), голова Херсонської облради Владислав Мангер і Павловський - колишній помічник народного депутата від "БПП" Миколи Паламарчука.

Крім того, громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.

27 січня Левіна заарештували на 40 днів рішенням суду в болгарському Бургасі.