Леонід Кожара

У будинку екс-міністра закордонних справ Леоніда Кожари правоохоронці провели слідчий експеримент за фактом убивства колишнього керівника телеканалу "Інтер", генерального директора холдингу Atlantic Group Сергія Старицького.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook юридична компанія "Міллер", яка представляє інтереси сім'ї загиблого.

Читайте такожЗМІ стверджують про ознаки замовлення у кримінальній справі проти двох компаній бізнесмена Барщовського

Відео дня

"На підставі ухвали слідчого судді від 3 березня слідчим слідчого відділу Києво-Святошинського відділу поліції надано дозвіл на проникнення до житла Леоніда Кожари з метою проведення слідчого експерименту, за участю криміналістів слідчого управління, експертів Київського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру та спеціалістів", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що захисники Кожари заявили слідчому клопотання про недопущення представників потерпілих до будинку з метою участі у слідчому експерименті, мотивуючи це тим, що в ухвалі не було вказано представників потерпілих. Слідчий клопотання відхилив.

"Проте, попри рішення слідчого, один з адвокатів Кожари – Олександр Шира, та представник охорони ДСО, фізично перешкоджали участі представників потерпілих. За даним фактом подано заяви про вчинення кримінального правопорушення за ч. 1 ст. 397 КК України стосовно адвоката та за ч. 2 ст. 397 КК України стосовно охоронця", - зазначили юристи.

Як зазначається, в результаті слідчий експеримент відбувся, а його результати становлять таємницю досудового розслідування та на даний час не можуть бути розголошені без дозволу слідчого або прокурора.

Як повідомляв УНІАН, за даними поліції, 21 лютого у селі Чайки Київської області заподіяв собі смерть 56-річний житель столиці.

На спецлінію «102» зателефонувала жителька села Чайки і повідомила, що у її будинку вчинив самогубство чоловік, який приїхав на гостини з Києва. Поліцейські у будинку виявили тіло чоловіка з вогнепальним пораненням голови. На місці події як речовий доказ вилучено пістолет, набої та гільзу.

За попередніми даними правоохоронців, киянин заподіяв собі смерть, коли господарі будинку, чоловік з дружиною, були в інших кімнатах у власних справах.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України з додатковою відміткою «Самогубство».

22 лютого Управління комунікації Національної поліції України повідомило, що за погодженням з прокуратурою кримінальне провадження перекваліфіковано з самогубства на умисне вбивство - ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України.

2 березня слідчий експеримент не було проведено через відсутність подружжя Кожар вдома, хоча їх було повідомлено про проведення експерименту завчасно.