Під час прямих відповідей перевагу надавали чоловікам / УНІАН

82% респондентів підтримують те, що жінки ідуть в політику, 12% – протилежної думки.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи Рейтинг 21-25 лютого.

Попри це у питаннях лідерства та прийнятті зважених рішень відповіді розподілилися: більш як 40% опитаних переважно обирали середньозважену відповідь щодо того, кому краще, чоловікам, чи жінкам, вдається займати лідерську позицію та ухвалювати рішення.

Відео дня

Читайте такожЛише 16% українців вважають звинувачення у справі про вбивство Шеремета обґрунтованими - опитування

Натомість, у порівнянні прямих відповідей, перевагу респонденти все ж таки надавали чоловікам, особливо, коли йшлося про сферу політики, зауважують соціологи.

При цьому, якщо у питанні лідерства у колективі та ухваленні зважених рішень у гендерному розподілі спостерігалося певне протиставлення думок чоловіків та жінок, то стосовно політичного лідерства та ухвалення зважених політичних рішень обидві статі частіше віддавали перевагу чоловікам.

Соціологи підсумовують, що, оцінюючи ефективність представників обох статей на політичних та виборних посадах, опитані найчастіше погоджувалися з тим, що для ефективної роботи народним або ж місцевим депутатом стать не має особливого значення.

Попри це відносна більшість вважає, що чоловіки краще виконують обов’язки міського, чи сільського голови, голови ОДА, міністра, прем’єр-міністра та президента. Хоч і не заперечували, що посаду можуть обіймати як чоловіки, так і жінки.

Водночас тільки чоловіками бачать уповноваженого з питань встановлення миру на Донбасі (вигадана для опитування посада) і міністра оборони.  

Як повідомляв УНІАН, 70% українців вважають неуспішними дії влади щодо врегулювання ситуації на Донбасі.