Ілюстрація / REUTERS

Міністерство інфраструктури України спільно з Міністерством закордонних справ опрацьовує механізм повернення українців з-за кордону, зокрема з Німеччини, Чехії та Польщі, за допомогою залізничного транспорту, тоді як на цей час евакуація наших громадян з інших країн здійснюється авіаційним транспортом.

Про це на брифінгу повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Читайте такожМЗС оприлюднило поради українцям, які бажають повернутися з Польщі

Відео дня

"Ми в координації з Міністерством закордонних справ зараз активно працюємо над тим, щоб була можливість вивезти наших громадян не тільки авіаційними рейсами, а й залізничними. Насамперед це стосуватиметься напрямків з Німеччини, Чехії та Польщі", - сказав Криклій.

Він нагадав, що з 12 години 18 березня в Україні в рамках заходів з протидії поширенню коронавірусу припиняється здійснення всіх залізничних, авіаційних, у тому числі міжміських і міжобласних, пасажирських перевезень.

"Всі рейси, які почнуться до 12 години дня 18 березня, будуть завершені. На завтра у нас заплановано 17 таких рейсів", - додав міністр.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії в місті Ухань, збудником захворювання COVID-19 став новий тип коронавірусу, який згодом поширився далеко за межі Китаю.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила про пандемію коронавірусу у світі.

Станом на ранок 17 березня в Україні зареєстровано 7 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. У Чернівецькій області - 4 випадки, у Києві - 2 і в Житомирській області - 1 (летальний).

11 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Карантин передбачає закриття навчальних закладів, закриття авіасполучення, а також заборону масових зібрань понад 200 осіб, яка стосується і спортивних, і культурних заходів.

З 17 березня «Укрзалізниця» припинила міжнародні пасажирські залізничні перевезення до завершення періоду карантину, а також повідомила про припинення руху приміських поїздів через держкордон.

Крім того, в компанії повідомили про припинення з 18 березня внутрішнього пасажирського сполучення.