Зараз проходять щоденні зйомки уроків для учнів з 5 по 11 класи / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський заявив, що 6 квітня стартує проект "Всеукраїнська школа онлайн", в рамках якого дистанційно будуть викладатись 11 предметів для учнів з 5 по 11 класи за збалансованою програмою Міністерства освіти та науки.

Про це йдеться у зверненні глави держави, розміщеному на його сторінці у Facebook.

"Ще один важливий момент - це дистанційна освіта під час карантину. Наше завдання як держави забезпечити кожній дитині вільний доступ до знань. З цією метою у понеділок, 6 квітня, стартує проект "Всеукраїнська школа онлайн", - зазначив Зеленський.

Відео дня

За його словами, в рамках цього проекту 40 педагогів з Києва на час карантину стануть вчителями для всієї України.

Читайте такожУ Міносвіти готові перенести ЗНО-2020 і вступну кампанію через карантин

"Зараз проходять щоденні зйомки уроків для учнів з 5 по 11 класи. За збалансованою програмою Міністерства освіти та науки викладається 11 предметів", - повідомив глава держави.

"Навчатись дистанційно школярі зможуть на Facebook та в YouTube. А також – уроки щоранку транслюватимуть українські телеканали, які з радістю долучились до цієї важливої місії. За кожним класом буде закріплений один або кілька телеканалів. Їхній перелік, а також розклад уроків на тиждень з’явиться зовсім скоро", - додав президент.

Також Зеленський закликав батьків стежити за новинами та заохочувати дітей до перегляду.

"Власне, доєднатись до цього пізнавального контенту можна усією родиною. А тому - залишаємось вдома. Вчимось вдома", - резюмував президент.

Як повідомляв УНІАН, уряд минулого тижня продовжив карантин до 24 квітня та ввів на території України режим надзвичайної ситуації.