REUTERS

В Одесі понад 20 учасників фестивалю квір-культури «ОдессаПрайд-2015» вийшли на пікети, протестуючи проти заборони «Марш рівності», який планувалося провести 15 серпня.

Як передає кореспондент УНІАН, представники ЛГБТ стали окремо один від одного на Приморському бульварі і Думській площі (біля будівлі мерії). Чоловіки і жінки тримали яскравий 6-кольоровий прапор та плакати з різнокольоровими яскравими написами: «Гідність не має кольору», «Україна єдина, ми - її частина», «Забороняю забороняти», «Права людини - понад усе», «Всі гідні, всі рівні» і т. п.

Читайте такожФестиваль ЛГБТ-культури в Одесі закидали петардами з криками "Слава Україні" (фоторепортаж)

Відео дня

Протестувальникам намагалися перешкодити кілька осіб, які раніше були постійними активними учасниками проросійських мітингів на Куликовому полі. Зокрема, намагалися вирвати у пікетників прапор. Між опонентами почалася словесна перепалка, їх розділила міліція. Деякі люди, які проходили повз представників ЛГБТ-спільноти, висловлювали їм підтримку.

Як пояснили УНІАН в оргкомітеті фестивалю, пікетувальники вийшли на вулицю з власної ініціативи, створивши окрему робочу групу.

«Це – люди, які розуміли, що на вулиці їх можуть образити, побити», - наголосили в оргкомітеті.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі 14-16 серпня запланований фестиваль квір-культури «ОдессаПрайд-2015», в рамках якого був заявлений «Марш рівності».

В рамках фестивалю мають відбутися майстерня, присвячена арт-протесту як інструменту роботи з суспільством, квест-екскурсія по місту, дискусійні майданчики «Гей-туризм як елемент територіального брендінгу Одеси» та «Гей-образи в мас-культурі», відкриття фестивалю короткометражного ЛГБТ-кіно, фотовиставка і т. п.

Читайте такожОдеський суд заборонив проведення маршу ЛГБТ, запланованого на 15 серпня

12 серпня стало відомо, що мерія Одеси відмовилася прийняти заявку на проведення «Маршу рівності», проти якого також виступили представники релігійних конфесій.

Одеський окружний адміністративний суд заборонив проведення маршу.