passionforfreedom.co.uk

Як повідомили УНІАН у посольстві України у Великій Британії, це був дебют українських митців на даному мистецькому форумі, і з чотирьох представлених на ньому робіт дві удостоєні нагород.

Зокрема, друге місце здобула скульптура Дмитра Іва «Жага Свободи».

«Фігура жінки, сформована із чотирьох тисяч стальних ланцюгів, ніби здіймається у повітря, кидаючи виклик гравітації», - так описано в повідомленні цю роботу.

uk.mfa.gov.ua

Документальний фільм «Сильніше, ніж зброя» групи Вавилон’13 отримав бронзову нагороду в номінації кіно. Продюсер Вавилон’13 Марко Супрун на церемонії у галереї Mall Galleries присвятив нагороду українському кінорежисеру Олегу Сенцову та іншим українським громадянам, яких незаконно утримують у в’язницях в Росії.

«Твори українських митців, представлені на фестивалі, відображають російську агресію проти України – анексію Криму, гібридну війну на Донбасі та незаконне утримання українців в Росії», – йдеться у повідомленні.

Читайте також"Все написане - брехня": Савченко не визнала свою провину в російському суді

Британська художниця українського походження Ольга Браун присвятила свою роботу «Надія Савченко. Заручниця Путіна» українці жінці-пілоту.

uk.mfa.gov.ua

«У недемократичних судах Росії немає жодної надії на справедливість. Надія Савченко фактично стала заручником режиму Путіна. Її ім’я символізує Надію і для українців вона стала символом надії у боротьбі за свободу та мир», - розповіла мисткиня про свою роботу.

Читайте такожУ Львові презентували книгу Надії Савченко "Сильне ім'я Надія"

Наталія Формоза представила картину «Керченський міст», де описує російську агресію проти України.

«Втрачаючи території, окровлена Україна розплачується за прагнення бути вільною від сусіда-агресора. Я написала цю картину коли Росія анексувала Крим. Не знали тоді, що найгірше ще попереду – тисячі українців втратять життя. Для мене як жінки, російська агресія проти України нагадує брутальне зґвалтування. Я відчуваю майже фізичну біль, спостерігаючи за тим, що відбувається на моїй Батьківщині», - зазначила вона.

Читайте такожОкупанти Криму затвердили проект мосту через Керченську протоку

7-ий Щорічний Мистецький Фестиваль «Passion For Freedom» проходив у лондонській галереї Mall Galleries і був присвячений відстоюванню прав людини та свободи самовираження через мистецтво.