Верховная Рада / Открытые источники

Згідно з повідомленням на офіційному сайті парламенту, сервіс запущено для виконання плану із забезпечення більшої прозорості, відкритості та підзвітності Верховної Ради України.

"Портал відкритих даних Верховної Ради України призначений для публікації даних у відкритих форматах", - йдеться у повідомленні.

До першочергового переліку наборів відкритих даних, розпорядником яких є Верховна Рада України, згідно з Положенням про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних, увійшли: нормативно-правова база України (база даних "Законодавство України"); інформація про розгляд питань порядку денного Верховної Ради України (пленарні засідання); база даних законопроектів Верховної Ради України.

Відео дня

Читайте такожКабмін затвердив порядок публічного збору пожертв для армії

"Відтепер громадськість, експертне середовище, науковці мають змогу здійснювати більш ефективний контроль за діяльністю єдиного законодавчого органу, оскільки дістають у своє розпорядження інструменти запобігання і виявлення корупції. Сервіс не лише забезпечуватиме участь громадськості та експертних груп у прийнятті рішень Парламентом і комітетами, але й надаватиме якісні публічні послуги з очікуваним скороченням часових затрат на виписки/обробку запитів", - додали у повідомленні.

Як пише Українська правда, дані публікуються в трьох форматах: .csv, .xml і .json. Вони цілком офіційні і мають оновлюватися відповідно до змін у документах.

Тестову версію порталу "Відкриті дані" з часом буде доопрацьовано.