REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на брифінгу в Києві.

"Те, що повинно бути зроблено, є достатньо чітким та було детально окреслено та погоджено в угодах (Мінських угодах - УНІАН). Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ може спостерігати, звітувати та сприяти, але політична воля та дії заради миру повинні надходити з боку сторін", - наголосив Хуг.

Представник місії напередодні новорічних свят розповів, що, як і у Комінтерновому, в багатьох інших містах Донбасу жителі позбавлені доступу до найголовніших послуг, існують проблеми із забезпеченням продуктами.

Відео дня

Читайте такожОБСЄ про ситуацію на Донбасі: у 2015 році відбулися позитивні події, однак повного припинення вогню все ще немає

У зв'язку з цим він наголосив, що свобода пересування місцевого населення лишається гуманітарною проблемою впродовж усього року.

Як зазначив Хуг, за спостереженням місії, на лінії розмежування сотні й тисячі машин чекають, щоб її перетнути та мати змогу придбати продукти першої необхідності. "Вони хочуть побачитися з тими, кого вони люблять, на новорічні свята та на Різдво", - сказав Хуг, згадавши про дітей та людей похилого віку.