Драгобрат / Mukachevo.net

Як повідомляє прокуратура Івано-Франківської області, про це 12 січня розповів журналістам обласний прокурор Владислав Братюк.

За його словами, першочерговими слідчими діями встановлено п'ять осіб, які обгрунтовано підозрюються у скоєнні низки правопорушень в Косівському районі 9 січня.

«Це ті особи, які були затримані на туристичній базі в урочищі Драгобрат в Закарпатській області», - зазначив прокурор.

Відео дня

Читайте такожУчасник бійки у Драгобраті закликав не політизувати інцидент: це була звичайна "битовуха"

Він підкреслив, що зараз тривають слідчі дії, збирається доказова база і проводяться всі необхідні заходи для об'єктивного розслідування.

У зв'язку з резонансністю даної події прокурор підкреслив, що з боку правоохоронних органів немає жодних упереджених дій щодо представників тих чи інших громадських організацій чи політичних сил.

Крім того, тимчасово виконуючий обов'язки начальника Головного управління Національної поліції в області Віктор Шкутов повідомив, що проводиться перевірка щодо причетності вказаних осіб до вчинення інших злочинів.

Читайте такожЯрош готовий взяти на поруки затриманих через бійку на Драгобраті

За словами Шкутова, близько 22:00 9 січня в поліцію надійшло повідомлення про вчинення групою осіб у камуфляжній формі хуліганських дій із застосуванням вогнепальної зброї біля кафе в селі Середній Березів Косівського району.

«Слідча група, яка прибула на місце події, після детального огляду виявила сім гільз калібру 9 міліметрів і пошкоджений автомобіль Fiat Doblo», - розповів керівник поліції.

Він зазначив, що в ході подвірного обходу встановлено, що п'ять осіб нанесли тілесні ушкодження двом громадянам, а потім ще одному мешканцю села, який пізніше був доставлений в районну лікарню.

За словами правоохоронця, цією ж групою осіб здійснено і ряд інших злочинів.

За фактами, які мали місце 9 січня в Івано-Франківській області розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України.

Читайте такожУ затриманих на Драгобраті представників ПС вилучили велику суму російських рублів – Москаль

Як повідомляв УНІАН, близько 4 години ранку 10 січня 5 п'яних громадян увірвалися на турбазу «Хата магната» на Драгобраті і змусили кухаря і бармена готувати їм їжу, хоча в той час на турбазі не було світла. А після цього влаштували п'яні розбірки з персоналом, в ході яких побили одного з кухарів і бармена, які з численними тілесними ушкодженнями були госпіталізовані, а також влаштували стрілянину з пістолетів. Зазначалося, що потерпілі не є жителями Закарпаття, а приїхали на курорт, щоб заробити кошти під час гірськолижного сезону.

У свою чергу в ході виниклої бійки самі нападники отримали тілесні ушкодження і були госпіталізовані. На даний момент їм оголошено про підозру у хуліганстві. Четверо з них вже взято під варту.

Рух «Правий сектор» підтверджує, що мова йде про його членів, однак припускає, що їхній конфлікт з персоналом турбази «Хата Магната» міг виникнути із-за нібито антиукраїнських висловлювань цих співробітників, серед яких «є вихідці з Донбасу».