Грипп / Фото УНИАН

У Сумах через складну ситуацію із захворюваністю на ГРВІ та грип карантин у школах, дитячих садках і закладах професійно-технічної освіти подовжено до 30 січня включно.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення прийняла сьогодні міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Зокрема, начальник Сумського міського управління Держсанепідслужби Олександр Черняк та начальник міського управління освіти і науки Антоніна Денильченко висловились за те, аби призупинити навчально-виховний процес до суботи 30 січня включно, а у п`ятницю зібрати міську комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і вирішити, як діяти далі.

Відео дня

Читайте такожУ школах Тернополя карантин продовжено на невизначений термін

Черняк аргументував свою позицію тим, що показники захворюваності впродовж тижня дадуть певне уявлення про те, як розвиватиметься ситуація із захворюваністю далі.

За інформацією Черняка, за попередній тиждень в Сумах зареєстрували 5929 випадків захворювань на ГРВІ та грип, тоді як у міжепідемічний період таких фіксують 1,2-1,5 тисячі. Серед недужих понад 60% – діти. Показник захворюваності становить 219 на 10 тис. населення, при розрахунковому 93,3. Пороговий рівень перевищено на 207,6 %.

На сьогодні госпіталізовано 368 мешканців міста, з них 234 – діти. Тяжкий перебіг захворювання зареєстровано у 23 хворих. Зареєстровано 1 летальний випадок. По лікарнях розгорнуті додаткові ліжка для госпіталізації хворих.

Як повідомляв УНІАН, у Сумах із 19 січня навчальний процес призупинили в школах та професійно-технічних навчальних закладах, із 20 січня – у дитячих садочках. Планувалося, що карантин триватиме до 25 січня включно.