Сергей Корсунский / Скриншот

Про це на своїй сторінці у Facebook написала речник СБУ Олена Гітлянська.

За її словами, Корсунському оголошено про підозру у вчиненні злочину передбаченого статтею 258-3 Кримінального кодексу України.

Як повідомила Гітлянська, "вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Служба безпеки України вчора затримала Корсунського, підозрюваного у причетності до терористичної організації "ЛНР", на Полтавщині та доставила його в Київ для проведення слідчих дій".

Відео дня

Читайте такожСБУ затримала одного з ватажків "ЛНР", що раніше розважався у київському ресторані

Стаття 258-3 - створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації. Карається позбавленням волі на строк від 8 до 15 років.

У ЗМІ з'явилась інформація, що 2 лютого в Києві в одному з ресторанів помітили Корсунського - учасника захоплення будівлі СБУ в Луганську, що сталося весною 2014 року. Пізніше Корсунський став одним із керівників бандформування «ЛНР». 3 лютого СБУ повідомила про його затримання.