REUTERS

Про це написав нардеп Антон Геращенко в Facebook.

"Громадянину Болгарії Георгію Близнакову, який з автоматом в руках за призовом Путіна приїхав вбивати українських солдатів, не до сміху. Він днями був затриманий у Болгарії під час улюбленої розваги друзів "русского мира" – п'яної бійки. Дізнавшись про його місцезнаходження, я направив депутатське звернення з вимогою оформити необхідні документи для екстрадиції громадянина Болгарії в Україну для проведення над ним суду за його участі у незаконних збройних формуваннях і терористичної діяльності проти України", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожНа Донеччині правоохоронцям здався бойовик з терористичної бригади "П’ятнашка" (відео)

Відео дня

Якщо влада Болгарії відмовляться його видати для суду в Україні, Київ попросить організувати суд над ним за місцевими законами, які забороняють брати участь як найманці у збройних конфліктах на території інших країн, написав нардеп.

Читайте такожБойовики "ДНР" активно формують свій "військово-морський флот" - ІС

Він зазначив, що про особистість Близнакова стало відомо завдяки сайту "Миротворець", який збирає відомості про росіян та інших іноземців, що входять до складу терористичних угруповань "ДНР" і "ЛНР".

Читайте такожВ ОБСЄ поскаржилися на бойовиків, які перешкоджали роботі місії на Донбасі

"Ми зможемо відстежувати і знаходити військових злочинців і зрадників України навіть через десятиліття так, як це робить міжнародний центр пошуку нацистських злочинців імені Симона Візенталя", - додав нардеп.