Около 30 женщин-военнослужащих флота имеют статус участников АТО / ВМС

Такі дані привели під час урочистого зібрання з нагоди Міжнародного жіночого дня, яке відбулося в Командування українських ВМС в Одесі, повідомили кореспонденту УНІАН у прес-центрі командування.

Також зазначалося, що близько 30 жінок-військовослужбовців флоту мають статус учасників антитерористичної операції на сході країни.

Командувач ВМС України віце-адмірал Сергій Гайдук, звертаючись до жінок-військовослужбовців з вітальним словом, подякував їм за вірність Військовій присязі, самовіддану працю в ім’я захисту незалежності та територіальної цілісності України, вміння стійко, на рівні з чоловіками долати труднощі служби.

Відео дня

Читайте також"Моряки вже пройшли свій відбір": Офіцер ВМС відповів на петицію волонтерів щодо потенційних зрадників

Як наголосив керівник виду Збройних сил України, два роки тому 240 жінок-військовослужбовців флоту залишилися вірними присязі українському народові, вийшли на материкову частину України, де гідно продовжили свою військову службу.

Читайте такожУ Міноборони заявили, що перевіряють інформацію про нібито зв'язок родичів командувача ВМС України з ФСБ

Він також подякував дружинам військових моряків.

Жінкам-військовослужбовцям і працівникам Збройних сил України були вручені нагороди і квіти. Загалом з нагоди Міжнародного жіночого дня заохочено понад 240 жінок-військовослужбовців ВМС.