георгиевская лента / Фото УНИАН

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив автор документу, нардеп Антон Геращенко.

Зазначається, що якщо Рада підтримає законопроект і його підпише президент, буде введена адміністративна відповідальність за носіння "георгіївської стрічки" і штраф за такі дії становитиме від 850 до 2550 гривень.

Геращенко розповів, що адміністративний протокол щодо осіб, що використовують "георгіївську стрічку" будуть складати співробітники поліції і передавати в суд для винесення рішення про штраф.

Відео дня

Читайте такожУ Литві хочуть заборонити георгіївську стрічку

"Не будуть підпадати під відповідальність особи, які будуть носити отримані раніше державні нагороди, ювілейні та інші знаки, які містять символ "георгіївської стрічки", тому російських пропагандистів прошу не турбувати", - йдеться у повідомленні Геращенка.

Також заборона невикористання "георгіївської стрічки" не буде поширюватися у випадках, встановлених ст. 4 Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їхньої символіки".

Георгіївська стрічка незабаром буде під забороною!Тільки що Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення...

Опубліковано Антоном Геращенко16 березня 2016 р.