Прокуратурою Дніпровського району Києва направлено до суду кримінальну справу стосовно трьох громадян, які у травні 2008 року під час виборів Київського міського голови і депутатів до Київради готувалися через підкуп схилити виборців на підтримку однієї з політичних сил, чим перешкодити киянам вільно реалізовувати свої виборчі права.

Про це УНІАН повідомила прес-секретар прокурора міста Києва Мирослава МУШКА, зазначивши, що кримінальну справу було порушено за ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 157 Кримінального кодексу України (“готування до злочину” та “перешкоджання вільному здійсненню громадянами свого виборчого права, поєднаному з підкупом виборців, вчиненому за попередньою змовою групою осіб”).

Загалом для підкупу цими трьома громадянами було підготовлено та частково використано 24 тис. грн.

Відео дня

На даний час обвинуваченим обрано міру запобіжного заходу – підписку про невиїзд.

Санкцією перелічених вище статей Кримінального кодексу України передбачається покарання у вигляді позбавлення волі від двох до п’яти років, додала М.МУШКА.

Як повідомляв УНІАН, минулого тижня прокуратура Києва направила до суду кримінальну справу за обвинуваченням громадянки К., яка у травні 2008 року під час виборів Київського міського голови і депутатів Київради проводила незаконну агітацію на підтримку одного з політичних блоків, видававши громадянам по 300 грн.