REUTERS

Про це УНІАН повідомили у прес-службі омбудсмена.

"Уповноважений Верховної Ради України з прав людини підтримує заяву представників ЗМІ, які висловили своє обурення фактом оприлюднення на сайті "Миротворець" персональних даних журналістів, які отримували акредитацію у так званих ДНР/ЛНР", - йдеться в повідомленні

Читайте такожВ ОБСЄ розповіли про спробу бойовиків причепити до машини спостерігачів георгіївську стрічку

Відео дня

Зазначається, що Лутковська ще минулого року зверталась до керівництва Служби безпеки України та Міністерства внутрішніх справ з вимогою встановити осіб, причетних до незаконного зберігання, використання та поширення на сайті "Миротворець" персональних даних громадян України, притягти їх до кримінальної відповідальності, а також вжити заходів для блокування доступу користувачів на території України до цього інтернет-ресурсу.

На думку уповноваженого, публікація таких даних є незаконним втручанням у право людини на приватність. На жаль, відповідної реакції на вказані звернення не було отримано, зазначили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, журналістська спільнота висловила обурення оприлюдненням даних українських і закордонних працівників ЗМІ, які отримували акредитацію у так званій "ДНР" в період 2014-2016 років.

Нагадаємо, вчора сайт "Миротворець" опублікував персональні дані журналістів українських та західних ЗМІ, акредитованих у так званих ДНР/ЛНР. У цій базі даних міститься 4068 імен.