Фото УНИАН

Про це адвокат Еміль Курдебінов написав у Facebook.

«Закінчилося засідання у Верховному суді Криму за скаргами адвокатів в апеляційну інстанцію на арешти «Бахчисарайської четвірки» - кримських татар, яких звинувачують у тероризмі, у т. ч. Енвера Мамутова. Суд не прийняв аргументи захисту (як завжди) і залишив всіх у слідчому ізоляторі», - написав адвокат.

Відео дня

Курдебінов зазначив, що зафіксував порушення принципу гласності при проведенні судового засідання.

Читайте такожУ Росії "Меморіал" визнав політв’язнями чотирьох кримських татар

«Проведення відеоконференцзв'язку за участю обвинувачуваних може проводитися у виняткових випадках, якщо є заява прокурора чи іншої сторони. Суддя жорстко ігнорувала всі мої доводи з цього приводу, не прийняла моє клопотання і моїх колег, Енвера Мамутова, з проханням вказати, хто ж заявив про відеоконференцію і чому, і дати ознайомитися з цією заявою, якщо така є», - написав адвокат.

Курдебінов зазначив, що суддя також не дала йому можливості виступити.

«Є підстави вважати, що в діях судді Верховного суду Криму вбачається склад злочину, передбаченого КК РФ - стаття 305. Винесення свідомо неправосудних вироку, рішення чи іншого судового акта, про що мною буде подано заяву про злочин у Слідчий комітет РФ для проведення відповідної перевірки! Вівся аудіозапис засідання», - додав адвокат.

Читайте такожНа Майдані Незалежності відбулася акція на підтримку кримськотатарських політв'язнів (фото)

Як повідомляли ЗМІ, у Криму вранці 12 травня прийшли з обшуками в домівки мусульман в Бахчисараї, чотирьох було затримано: Зеврі Абсейтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров та Мамутов.

Так званий «прокурор Криму» Наталія Поклонська заявила, що в Бахчисараї затримали чотирьох послідовників організації «Хізб ут-Тахрір», яка в Росії визнана терористичною.

13 травня суд постановив заарештувати всіх чотирьох затриманих у Бахчисараї кримських татар.

Загалом у справі про тероризм й участі в ісламської організації «Хізб ут-Тахрір» проходять 14 кримських татар, суд над чотирма з них в даний час продовжується в Ростові-на-Дону. Решта десять осіб утримуються в СІЗО в Сімферополі.