telegraf.com.ua

Як повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, військовою прокуратурою Південного регіону України було спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно Романчука. Йому повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу ("одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі).

Читайте такожВійськова прокуратура завершила розслідування у справі "миколаївського Тутанхамона" Романчука

Чиновник був затриманий під час отримання хабара на загальну суму $90 тис. в Миколаєві 3 червня.

Відео дня

29 червня досудове слідство було закінчено, а підозрюваному та його захисникам надано доступ до матеріалів провадження. При цьому сторона захисту спробувала штучно затягнути процедуру, без якої судовий розгляд обвинувального акту неможливий, йдеться в повідомленні.

За клопотанням військової прокуратури Приморський районний суд Одеси встановив стороні захисту кінцевий строк ознайомлення з матеріалами провадження по 19 серпня. В цей термін підозрюваний і троє з п’яти його захисників скористались своїм правом у повному обсязі.

Обвинувальний акт направлено для розгляду по суті до Центрального районного суду Миколаєва.

Як повідомляв УНІАН, 3 червня оперативники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою затримали групу чиновників на чолі з першим заступником голови Миколаївської облдержадміністрації Романчуком за одержання 80 тис. доларів хабара. Ці гроші були частиною суми у 92 тис. доларів, яку чиновники вимагали від підприємця за сприяння в оформленні документів на видобуток корисних копалин.

Під час обшукі на робочих місцях та за місцем проживання фігурантів справи, в тому числі в маєтку Романчука, були виявлені валіза з 300 тис. доларів і велика кількість ювелірних виробів. Під будівлею співробітники спецслужби виявили мережу тунелів, в яких були сейфи з золотими зливками, старовинними іконами, антикваріатом, столовим сріблом. У сейфах також зберігалася "чорна бухгалтерія", яка доводить здійснення корупційних оборудок.

8 червня суд обрав Романчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці з можливістю внесення застави у сумі 5 млн 512 тис. грн.

21 червня Апеляційний суд Одеської області залишив в силі рішення суду першої інстанції, і Романчук після внесення застави вийшов із СІЗО.