Порошенко зазначив, що країні потрібна сучасна, нова, потужна зброя/ УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час урочистої церемонії передачі чергової партії військової техніки та озброєння особовому складу ЗСУ на військовому аеродромі в Чугуєві під Харковом.

«Країні потрібна сучасна, нова, потужна зброя, яка захистить Україну від агресора, зупинить і знищить його, захистить життя наших громадян», - заявив він.

Читайте такожПорошенко: з кінця жовтня українська армія стає контрактною, добровольчою

Відео дня

Президент підкреслив, що зараз ставить перед науковцями, конструкторами, керівниками оборонних підприємств і їх працівниками завдання із розробки та виробництва нового ракетного озброєння; комплексів крилатих ракет, які вже пройшли перші випробування; нових зразків артилерійських систем.

«Розроблено і відправлено на випробування високоточні боєприпаси. Сьогодні українські безпілотні літальні апарати, разом з іноземними, постійно знаходять ворожі війська і постійно вдосконалюються. В тому числі, і безпілотні літальні апарати ударного типу, матеріали космічної розвідки», - зауважив Порошенко.

Порошенко зазначив, що державний концерн «Укроборонпром» за два роки передав Збройним силам України більше 12 тис. одиниць військової техніки та озброєння.

Читайте такожПорошенко не виключає повномасштабного вторгнення Росії в Україну

«Перелік озброєння та військової техніки, яке зараз передається, включає бойову та транспорту авіацію, ракетно-артилерійське озброєння, танки, бойові машини піхоти, вантажні нові автомобілі та багато чого іншого. Вже є нові 202 мм та 120 мм українські міномети, відновлені та модернізовані, інші зразки техніки», - повідомив Порошенко.

За його словами, також чекають своєї передачі засоби радіоелектронної і контрбатарейної боротьби.