Президент доручив головам ОДА надати гуманітарну допомогу жителям Авдіївки / УНІАН

Як повідомили УНІАН у прес-службі президента, у переліку першочергових заходів – забезпечення теплим одягом, дизельним пальним, засобами обігріву, продуктами харчування тощо.

Глава держави також доручив опрацювати питання щодо визначення місць для тимчасового розміщення жителів Авдіївки, у разі виникнення необхідності їх евакуації з міста.

Читайте такожЗМІ показали карту боїв за Авдіївку, терористи знову готуються вгатити з "Градів" по населеному пункту (відео)

Відео дня

З метою реалізації цих невідкладних дій створено Штаб з надання гуманітарної допомоги постраждалим регіонам Донецької області, роботу якого координує голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський в тісній взаємодії з усіма керівниками областей України.

Як повідомляв УНІАН, окупанти з 29 січня дуже активно обстрілюють українські позиції біля Авдіївки, а також житлові квартали, й не погоджуються припинити вогонь.

30 січня Авдіївка через обстріли залишилася без електропостачання, у місті обмежене теплопостачання та водопостачання. Внаслідок відключення високовольтної лінії було припинено електропостачання Авдіївського коксохімічного заводу та Донецької фільтрувальної станції. У місті оголошено надзвичайний стан.