Керушаускас повідомив, що стипендії покриють навчання та проживання / УНІАН

Литва цього року готова взяти на безкоштовне навчання на програми магістратури 40 українських студентів, які мають диплом бакалавра.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив віце-посол Литви в Україні Гвідас Керушаускас.

«Україна і Литва співпрацюють у багатьох сферах, і освіта – одна з цих сфер. У нас хороші відносини між нашими міністерствами освіти і науки, підписані угоди, здійснюються спільні наукові проекти. Також дуже хороші стосунки з університетами. Мені дуже приємно сказати, що наш уряд подовжив програму для безкоштовного навчання у Литві. Це вже 4 рік. Ми даємо 40 стипендій для українських студентів, які покривають навчання та проживання. Університети і від себе дають стипендії», - повідомив він.

Відео дня

У той же час представник Фонду підтримки освітнього обміну Жанна Орлова (Литва) зазначила, що на безкоштовне навчання за державною програмою можуть потрапити тільки ті, хто закінчив бакалаврат.

Читайте такожЛитва приєдналася до позову Польщі проти розширення доступу "Газпрому" до OPAL

За її словами, той, хто стане учасником програми, не платить за навчання і отримуватиме близько 380 євро стипендії на місяць. Окрім цього, литовські ВНЗ можуть виплачувати ще й власні стипендії. Орлова також зазначила, що заявки на участь у програмі потрібно подавати до 10 травня.

У свою чергу віце-посол Литви в Україні повідомив, що завтра, 7 квітня, у Києві відбудеться виставка литовських університетів і коледжів "Study in Lithuania".

«Я хочу всіх запросити на виставку, яка буде завтра у готелі «Хрещатик», де будуть присутні представники 18 університетів і де буде детально розказано про умови навчання, суть програми. Щоб особи, які не потраплять на 40 стипендій, змогли б теж навчатись у Литві. У нас є і інші програми. В Україні дуже розумна молодь, студенти та школярі. Я сподіваюсь, що після цієї виставки у нас буде більше студентів», - резюмував він.

Зазначимо, Литва також приймає поранених бійців АТО на лікування.