Херсонський обласний госпсуд сьогодні своїм рішенням заборонив ВАТ «Херсонгаз» відключати від газопостачання ВАТ «Херсонська ТЕЦ».

Про це кореспондентові УНІАН повідомив голова правління ВАТ «Херсонгаз» Альберт ЗАНГІЄВ.

«Це був передбачуваний результат – суд, посилаючись на Закон України «Про теплопостачання» підтримав вимогу ТЕЦ і заборонив нам відключати газ в опалювальний період. Чомусь суд не звернув уваги на те, що сьогодні борг ТЕЦ за спожитий газ вже перевищує 35 млн. грн.» - повідомив А.ЗАНГІЄВ.

Відео дня

Також А.ЗАНГІЄВ підтвердив намір «Херсонгазу» оскаржити дане рішення суду.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого ВАТ «Херсонгаз» офіційно попередило теплогенерируючі підприємства Херсона про відключення їх від газопостачання у зв`язку з наявністю великих заборгованостей за раніше спожитий газ, а також у зв`язку з відсутністю лімітів від НАК «Нафтогаз України» на його споживання. Після попередження ВАТ «Херсонська ТЕЦ» звернулося до суду з вимогою заборонити «Херсонгазу» відключати підприємство від газопостачання в опалювальний період.

На сьогодні загальний борг теплових підприємств Херсона становить 55,5 млн. грн., тоді як споживачі винні цим підприємствам більш як 65 млн. грн.