УНІАН

Незвичний судовий процес завершився в Харкові. Там патрульний поліцейський позивався до відеоблогера, який образив його, зафільмував це та виклав в інтернет, ідеться в сюжеті ТСН.

У судовій залі зібралися одразу дві групи підтримки. Більшість із боку дорожнього активіста та відеоблогера Віталія Бойченка, який провокував копів і погрожував фізичною розправою. Після того, як Бойченко виклав провокативне відео в інтернет, один з учасників сварки подав на блогера до суду.

Читайте такожУ Харкові представили нового начальника міського управління патрульної поліції

Відео дня

Патрульний Денис Дуфек вважає, що оприлюднення відео та образи активіста зашкодили його честі, гідності та діловій репутації, тож вимагав моральну компенсацію в 107 тисяч гривень, яку обіцяв віддати на лікування важко пораненого при виконанні службових обов'язків побратима.

Проте суд вирішив інакше: у задоволенні позову відмовити. Активіст невимушено та публічно продовжив спілкування у своєму стилі – з нецензурною лайкою. Поліцейський, що програв суд, каже про те, що справжня мета таки досягнута – увага суспільства звернена на те, що закон, на жаль, патрульних не захищає. "Законодавча база не змінюється. Ви можете, якщо я перебуваю на службі, розмовляти зі мною, як хочете, посилати мене на всі боки – і вам за це нічого не буде", - пояснив Дуфек.

Адвокат патрульного вважає цей процес дуже показовим. "Феміда розуміє, що в подальшому, якщо цю справу виграють, інші державні службовці подаватимуть подібні позови. Судячи з усього, комусь це не вигідно", - каже юрист Олександр Нікольський. Захист поліцейського сподівається виграти справу вже в апеляційному суді.