Пропагандисти

Співробітники СБУ викрили і затримали у різних регіонах держави чотирьох антиукраїнських пропагандистів. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«Мешканці Київської, Миколаївської, Хмельницької та Харківської областей на виконання завдань кураторів з російських спецслужб розміщували в соціальних мережах «ВКонтакте» та «Одноклассники» заклики до масових заворушень до Дня Конституції України», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожУ штабі АТО прокоментували паніку бойовиків довкола українського "наступу" на Донбасі

Відкрито кримінальні провадження за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу), 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та 258-3 (створення терористичної групи) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Як повідомляв УНІАН раніше, аудиторія російської соцмережі ВКонтакте в Україні становить 3,8 млн неунікальних візитів з комп'ютерів у день. До запровадження санкцій цей показник становив 9,8 млн. Про це свідчать дані SimilarWeb. За даними статистики, падіння відвідуваності зупинилося на рівні 3,8 млн візитів у день. Аудиторія скоротилася на 61%, якщо порівнювати дані за квітень 2017 року і за перші 16 днів червня 2017 року.