Сьогодні вранці у Житомирі відбулася урочиста церемонія складання присяги курсантами підготовки офіцерів запасу Житомирського військового інституту ім. С. П. Корольова.

Відео дня

Про це УНІАН повідомили у прес-службі цього закладу.

Як зазначається у повідомленні, урочистості пройшли на плацу інституту. Там майже 100 курсантів присягли вірно й самовіддано служити українському народові, сумлінно й чесно виконувати військовий обов’язок.

«Два роки студенти вищих навчальних закладів Житомирщини та інших областей проходили навчання у Житомирському військовому інституті імені С. П. Корольова за програмою підготовки офіцерів запасу. Навчання закінчилося проведенням навчального збору, випускним екзаменом та урочистим складанням військової присяги на вірність українському народові»,- повідомляє пре-сслужба інституту.

У вітальному слові начальник військового інституту професор генерал-майор Олександр Левченко підкреслив, що " курсанти складають військову присягу в епохальні часи, коли Україна бореться за свою незалежність та територіальну цілісність. Він закликав бути завжди вірними словам військової присяги, пам’ятати сьогоднішній день, як особливий день непорушної клятви патріота України".

Читайте такожУ Житомирі склали присягу близько 90 дільничних та оперативників поліції

До привітання приєднались і  ректори провідних житомирських вишів.

Священики освятили майбутніх військовослужбовців та благословили їх.

Закінчились урочисті заходи святковим концертом, під час якого було продемонстровано реконструкцію бою з диверсантами умовного противника із застосуванням сучасної військової техніки.

Як повідомляв УНІАН, вчора у Житомирі відбувся достроковий випуск офіцерів  цього  військового інституту, також   було відкрито оновлений вхід  цього закладу  з пам'ятним знаком -  ракетою.