Акопов здійснив героїчну посадку літака / facebook.com/petroporoshenko

Український пілот турецької компанії "Atlasglobal" Олександр Акопов, який 27 липня посадив аварійний пасажирський лайнер у стамбульському аеропорту "Ататюрк", розповів про посадку.

За його словами, він під час посадки дивився у кватирку. "Довелося тільки так, тому що всі передні стекла були побиті градом. Нічого не було видно", - згадав він подію в інтерв'ю 112 Україна.

Акопов каже, що не очікував такого резонансу після посадки: його привітав президент, міністр інфраструктури.

Відео дня

Також пілот додав, що у той день не було причин не злітати. Та у процесі рулювання був дуже сильний дощ з невеликим градом й довелося зупинитися.

Читайте такожУкраїнський пілот став героєм Туреччини, здійснивши складну аварійну посадку

"Після цього все закінчилося. Ми злітали після чотирьох бортів. Єдине, що весь цей конклюжн, як кажуть англійці, через те, що у нас не показував локатор. Локатор показав нам десь за 1,5-1 милю ці грозові осередки, і вже неможливо було нікуди повертати. Це недопрацювання наших авіаційних систем", - розповів Акопов.

Як повідомляв УНІАН, президент України відзначив орденом "За мужність" українського льотчика Акопова - пілота на рейсах турецької компанії Atlasglobal. 

В указі, підписаному президентом, зазначається, що українця відзначено високою державною нагородою за мужність і самовідданість, виявлені під час виконання службового обов'язку та високий професіоналізм.

"27 липня Акопов у надзвичайно складних погодних умовах врятував життя 121 пасажира та 6 членів екіпажу, бездоганно виконав посадку аварійного пасажирського лайнера в аеропорту Стамбула "Ататюрк", - нагадали в прес-службі глави держави.