Товарообіг між Україною і Росією в 2009 р., швидше за все, скоротиться порівняно з 2008 р. через світову економічну кризу. Таку думку висловив у Києві журналістам заступник міністра економічного розвитку РФ Андрій Клепач після українсько-російського бізнес-форуму. За його словами, в перші місяці року товарообіг між країнами впав майже удвічі. Водночас А.Клепач упевнений, що протягом року цей розрив скоротиться.

Заступник міністра повідомив, що на переговорах делегацій двох країн 31 березня - 1 квітня в Києві обговорювалися проблемні питання торгівлі трубами, цукром. За його словами, Росія до кінця року скасує обмеження на постачання української патоки. "Проте перед цим відбудуться ще одні консультації", - сказав він.

А.Клепач зазначив, що підготовка до засідання українсько-російського міжурядового комітету з економічного співробітництва триває. Утім, він сумнівається, що цей захід відбудеться в квітні.

Відео дня

Об`єми зовнішньої торгівлі товарами і послугами України з РФ за 2008 р. склали 39,885 млрд дол. і збільшилися порівняно з 2007 р. на 18,7%.

РосБізнесКонсалтинг