Шість областей України створили Басейнову раду Південного Бугу.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Державного управління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області, зазначивши, що Раду створено згідно з принципами басейнового управління водними ресурсами, визначеними у Водному кодексі України та Водній рамковій директиві Європейського Союзу.

Метою діяльності Басейнової ради є сприяння комплексному управлінню водними ресурсами басейну річки Південний Буг, узгодження інтересів та координації дій суб`єктів управління та користування водними ресурсами на території Хмельницької, Вінницької, Черкаської, Кіровоградської, Одеської та Миколаївської областей, в межах яких розташований басейн Південного Бугу. До складу Басейнової ради входять представники державних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, водокористувачів, громадських організацій та наукових установ.

Відео дня

Першочерговим завданням Басейнової ради є створення Плану управління річковим басейном з метою поліпшення якості води та екологічного оздоровлення річки.

Як зазначили в Управлінні, важливим є те, що інформація про стан водних ресурсів басейну Південного Бугу буде зберігатися в єдиному центрі. Володіючи таким банком даних, можна буде вчасно приймати відповідні управлінські рішення, працювати на попередження негативного впливу на довкілля, а не на усунення його наслідків.