Міністр внутрішніх справ України Юрій ЛУЦЕНКО вважає, що прихід Геннадія МОСКАЛЯ на посаду начальника міліційного главку Автономної Республіки Крим дасть імпульс розслідуванню резонансних злочинів минулих років. Про це він заявив у Сімферополі, представляючи нового керівника міліції автономії, передає кореспондент УНІАН.

«Я сподіваюся, зараз цим розслідуванням буде дано новий імпульс», – сказав глава МВС.

На його думку, кримській міліції необхідно притягати до відповідальності не тільки членів бандформувань, але й організаторів злочинних угрупувань.

Відео дня

«Головне – вдарити по ключових особах», – сказав Ю.ЛУЦЕНКО, додавши, що деколи вони «ховаються за депутатськими та іншими представницькими мандатами». «Хто мер, хто депутат, хто радник. Нам вони добре відомі як члени організованих злочинних угрупувань», – підкреслив глава МВС.

Новий начальник міліції Криму зазначив, що розкриття і відновлення роботи над розкриттям «розстрільних» справ, а також справ з використанням вибухових речовин – це «ключ до тих осіб, які почуваються сьогодні в Криму привільно, прикриваючись депутатськими мандатами, президентів різних фондів, громадських організацій».

«Всі (справи – УНІАН) буде відновлено, починаючи від (справи про вбивство) першого віце-прем`єра Сафонцева і закінчуючи розстрілом в «Інтерклубі» в Керчі», – запевнив Г.МОСКАЛЬ.

Нагадаємо, в 1990-х роках низка організованих злочинних угрупувань, серед яких найбільшими були «Сейлем» і «Башмаки», вели переділ сфер впливу на Кримському півострові.

19 серпня Кабінет міністрів України призначив народного депутата від НУ-НС Г.МОСКАЛЯ начальником Головного управління МВС України в Криму – заступником міністра внутрішніх справ країни.

Г.МОСКАЛЬ вже працював на цих посадах в 1997-2000 роках.