Європейська комісія відзначає непрозорість банків при стягуванні зборів зі споживачів за обслуговування карток та рахунків.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це йдеться в оприлюдненій Єврокомісією доповіді щодо ситуації на роздрібному ринку фінансових послуг.

В результаті дослідження у 66% банків було виявлено нечітку та непрозору процедуру нарахування зборів за обслуговування рахунку, експерти були вимушені йти на додаткові контакти з банкірами, щоб зрозуміти реальну вартість рахунків. Серед країн-членів ЄС найменш прозора ситуація в банківському секторі Австрії, Франції, Італії та Іспанії. В цих же країнах вартість банківських рахунків – найвища в ЄС.

Відео дня

“Значною мірою очевидно, що базові принципи захисту споживачів порушуються через такі проблеми, як складне ціноутворення, приховані нарахування, нечітка та неповна інформація”, - заявила з цього приводу комісар ЄС з питань захисту прав споживачів Мелєна КУНЄВА.

Єврокомісія вивчила діяльність 224 банків, або 81% усіх банків, що працюють на європейському ринку. За результатами дослідження експерти також дійшли висновку, що вартість річного обслуговування рахунку може суттєво варіюватися від 27 євро в Болгарії до 253 євро в Італії.