Суд Хортицького району Запоріжжя, де сьогодні розпочався судовий процес над Дмитром РУДЕМ, який на пішохідному переході на смерть збив трьох жінок, відмовився звільнити підсудного із СІЗО.

Як повідомили УНІАН у суді, «незважаючи на клопотання адвоката підсудного про зміну запобіжного заходу з арешту на звільнення під заставу в 17 тис. грн., заяви родичів про те, що Д.РУДЬ не ховатиметься від суду, і довідку Дніпропетровського СІЗО про те, що в підсудного ряд серйозних захворювань, суд відмовив у зміні запобіжного заходу для Д.РУДЯ – залишив його під вартою».

Підставою для такого вирішення, за даними суду, стали тяжкість скоєного Д.РУДЕМ злочину, а також відсутність у довідці про стан здоров`я підсудного прямих вказівок на те, що він не може утримуватися під вартою.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 20 жовтня 2010 року вранці в Дніпропетровську джип «Тойота Прадо», за кермом якого був Д.РУДЬ – сина прокурора одного з районів Дніпропетровська, скоїв наїзд на пішоходів, які чекали зеленого сигналу світлофора на пішохідному переході посеред проїжджої частини. Водій з місця ДТП зник. Унаслідок ДТП дві жінки померли на місці пригоди, третя потерпіла померла в лікарні.

Через кілька днів винуватець аварії був затриманий, після чого суд прийняв рішення про його арешт на період проведення слідства.

Стосовно Д.РУДЯ було порушено кримінальну справу згідно з ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.