ДонорВолинські міліціонери щомісяця здаватимуть кров.

Таку централізовану здачу крові вирішив започаткувати начальник УМВС України у Волинській області полковник міліції Іван ПРОШКОВСЬКИЙ, повідомили УНІАН у Центрі зв’язків з громадськістю УМВС України у Волинській області.

За даними ЦГЗ, сьогодні у Луцьку відбулася перша така масова акція. Здали кров 116 співробітників міліції.

Відео дня

Одним із перших здав кров начальник УМВС. А від 15 грн., додаткового дня до відпустки та відгулу, що належать донорам, він відмовився, зазначили в ЦГЗ.

Як повідомив І. ПРОШКОВСЬКИЙ, така акція робиться з метою створення банку крові для працівників органів внутрішніх справ та їхніх сімей, а також нею зможуть скористатися всі діти області.

За словами начальника Служби охорони здоров`я УМВС Олега ДОПАТІНА, подібний захід планується проводити щомісяця. Звичайно, додав він, здача крові не буде такою масовою, оскільки для відновлення організму після кровоздачі потрібно принаймні 60-90 днів.

На сьогодні лікарня має вже професійних донорів, котрі постійно поповнюють банк крові. Лікарня Служби охорони здоров`я обслуговує близько 20 тисяч осіб, яким у разі необхідності буде надана донорська кров, сказав О.ДОПАТІН.