Сьогодні близько 13.30 на платформі станції Київського метрополітену «Майдан Незалежності» кілька десятків представників «Коаліції учасників Помаранчевої революції» (КУПР) намагалися встановити намет.

Як повідомили УНІАН у столичній міліції, члени вказаної організації подали заявку до столичної мерії на проведення акції проти встановлення ялинки на Майдані Незалежності і обіцяли провести її на центральній площі Києва.

Але натомість, скандуючи різні лозунги, вони спустилися на ескалаторі на станцію метро, налякавши пасажирів, які на той момент були присутні в указаному місці, та спробували встановити на платформі намет, чим грубо порушили не лише правила проведення масових акцій, але й безпеку на режимному об’єкті, яким є метрополітен, зазначили у міліції.

Відео дня

Працівники міліції завадили встановленню намету, затримали двох організаторів акції для складання адміністративного протоколу про порушення проведення масових акцій.

У столичній міліції розцінюють такі дії представників КУПР як провокативні і спрямовані на те, щоб привернути увагу ЗМІ до своєї громадської організації.