Микола ТОМЕНКО Заступник лідера БЮТ Микола ТОМЕНКО пропонує розпочати загальнонаціональну акцію „Позбавимо пільг чиновників разом”.

Як повідомили УНІАН у прес-службі М.ТОМЕНКА, про це він сказав сьогодні в ефірі сімферопольського радіо „Ассоль”, виступаючи на підтримку ініціативи Президента про обмеження депутатських пільг.

На переконання М.ТОМЕНКА, до проблеми ліквідації необґрунтованих пільг і преференцій для чиновників усіх гілок влади необхідно підходити системно.

Відео дня

„За моїми підрахунками, ліквідація пільг для державних посадовців усіх рівнів щороку платникам податків поверне не 500 мільйонів, як порахував Президент, а мільярди гривень. І на ці кошти можна було би відродити та зробити ефективною, наприклад, сільську медицину чи суттєво покращити матеріальне становище пенсіонерів”, - зазначив М.ТОМЕНКО.

Адже, за його словами, не може Державне управління справами утримувати на бюджетні кошти Житомирський лікеро-горілчаний завод чи 12 резиденцій Президента, більшістю з яких він не користується. „Не можуть за кошти платників податків фінансуватися численні санаторії, бази відпочинку включно із так званим „Царським селом” у Кончі-Заспі, де за символічні гроші орендуються будинки для високопосадовців уряду, Секретаріату Президента і Верховної Ради”, - зазначив М.ТОМЕНКО.

„Тому ідея ліквідації пільг, яку тепер підтримав Президент, є дуже доброю, але, на жаль, дещо запізнілою”, - вважає М.ТОМЕНКО. Він нагадав, що відповідний законопроект під реєстр. №1058-2, запропонований Юлією ТИМОШЕНКО, Миколою ТОМЕНКОМ та Ольгою БОДНАР, неодноразово обговорювався у парламенті V скликання, але так і не був підтриманий всіма „нашоукраїнцями”, через що не набрав необхідної кількості голосів для його прийняття бодай у першому читанні.

М.ТОМЕНКО також звернув увагу на існування різноманітних преференцій на місцевому рівні, які не формалізовані в окремих законах. „Тому, щоб спільна акція з ліквідації пільг успішно була проведена в Україні найближчим часом, треба з’ясувати усі не лише прописані законом, але й реально існуючі преференції у нашій „країні пільг”, - вважає політик.

Для цього М.ТОМЕНКО запропонував громадянам звертатися з відповідними фактами щодо необґрунтованих преференцій на електронну адресу info@pilg.net.ua, яка буде працювати вже з 11 серпня. А трохи згодом розпочне роботу і присвячений цьому питанню спеціальний сайт www.pilg.net.ua, де буде змальована реальна ситуація з узаконеними та прихованими преференціями „країни пільг для чиновників”.