наркотики

Як повідомили УНІАН у прес-cекторі ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, особливо небезпечний наркотичний засіб зловмисники ввозили з країн Західної Європи та збували на території столичного регіону.
Встановлено, що організував наркоканал 52-річний киянин. Його спільник та кур’єр – 52-річний громадянин однієї з країн Балтії, перевозив наркотики через кордон власним автотранспортом.

21 квітня ц.р. на українсько-польському кордоні у пункті митного пропуску «Ягодин» співробітники СБУ затримали організатора каналу та кур’єра під час передачі контрабандно ввезеної партії кокаїну. Під час митного огляду у автомобілі зловмисників було виявлено схованку, з якої правоохоронці вилучили 300 грамів кокаїну. Орієнтовна вартість наркотику на «чорному» ринку становить понад 100 тисяч доларів.

За висновками спеціалістів Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБ України, вміст активної речовини у затриманій партії кокаїну становить 97%.

Відео дня

22 квітня ц.р. слідчим відділом ГУ СБУ м. Києві та Київській області стосовно членів групи відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів у особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України та внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу для організатора та його спільника.