Охматдит. Фото http://www.bagnet.org/

Члени Опікунської ради Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» закликають Президента України Віктора Януковича забезпечити фінансування будівництва нового корпусу закладу, яке опинилося під загрозою зриву.

Про це йдеться у відкритому зверненні до Президента.

«Ми, члени Опікунської ради НДСЛ «Охматдит», представники громадських організацій і волонтери України, котрі опікуються тяжкохворими дітьми, просимо Вас негайно втрутитися та забезпечити фінансування будівництва нового корпусу в державному закладі охорони здоров’я Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит», яке зараз під загрозою зриву», - зазначається у зверненні. За словами членів Опікунської ради, чотири місяці проект взагалі не фінансується, що призвело до зупинення будівництва.

Відео дня

«Такі дії чиновників можуть призвести до порушення неодноразових обіцянок Президента та прем’єр-міністра своєчасно, в IV кварталі 2013 року, завершити будівництво нового корпусу та оснастити його усім необхідним медичним обладнанням для ефективного проведення складних операцій, особливо здійснення трансплантації кісткового мозку від неродинного донора», - зазначається в зверненні.

Стурбовані відсутністю фінансування члени Опікунської ради спільно з тридцятьма народними депутатами як з більшості, так і з опозиції запропонували нові джерела надходжень для завершення будівництва – підвищення акцизів на пиво.

Члени Опікунської ради також просять Кабінет міністрів України сприяти ухваленню відповідних законопроектів, одночасне прийняття яких дасть змогу розв’язати одразу кілька проблем. «По-перше, збільшення акцизного податку на пиво з 0,87 до 2,50 гривні за літр призведе до подорожчання кожної пляшки пива на 1-2 гривні і стане кроком до припинення політики дешевого алкоголю, яка підриває здоров’я українців. По-друге, бюджет щорічно отримає додаткові 4 мільярди гривень, що підуть на потреби охорони здоров’я. І по-третє, значну частину отриманих коштів буде спрямовано на завершення сучасного комплексу «Охматдиту», де українським дітям з онкологічними та онкогематологічними захворюваннями будуть проводитися найскладніші операції з пересадки кісткового мозку (в тому числі і від неродинного донора)», - йдеться у зверненні.