Україна-НАТО

Як повідомили УНІАН у прес-службі глави держави, цей документ діятиме на заміну указу Президента України від 12 травня 2009 року №298 «Про річну національну програму з підготовки України до набуття членства в Організації Північноатлантичного договору».

Зміни передбачають приведення термінології у відповідність із законодавчо закріпленою політикою позаблоковості, а також вдосконалення механізму та терміну підготовки, схвалення та реалізації річних національних програм співробітництва Україна-НАТО.

На цю тему: Кабмін схвалив проект указу Януковича про співпрацю з НАТО

Відео дня

Річна національна програма є основним програмним документом системного співробітництва з Альянсом. Вона розробляється з метою забезпечення реалізації нового етапу співробітництва між Україною та Організацією Північноатлантичного договору відповідно до рішень, прийнятих під час засідань Комісії Україна - НАТО 04.04.2008 у м. Бухаресті та 03.12.2008 у м. Брюсселі, створення належних умов для ефективного виконання пріоритетних завдань у сфері співробітництва України з НАТО.

Виконання Річних національних програм співробітництва Україна-НАТО сприяє здійсненню внутрішньодержавних реформ у безпековій, оборонній, економічній, правовій та інших сферах.

Перша річна національна програма була затверджена Указом Президента України 7 серпня 2009 року.