Євген Перебийніс висловив невдоволення співпрацею з РФ

Про це заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс.

У середині липня в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка зіткнулися український риболовецький баркас і катер берегової охорони прикордонної служби Росії. Четверо українців загинули, одному вдалося врятуватися. Напередодні голова МЗС України Леонід Кожара на прес-конференції зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим підтвердив позицію української сторони, яка наполягає на поверненні на батьківщину рибалки Олександра Федоровича, що після липневого інциденту перебуває в Росії під підпискою про невиїзд за звинуваченням у браконьєрстві, повідомляє РІА Новости.

"Ми вважаємо, що цієї співпраця щодо спільного розслідування, вимогу про яку було висловлено України ще в перші дні після трагедії, недостатньо. Українська сторона має дуже мало інформації щодо проведення розслідування в Росії цього інциденту , зокрема , щодо загибелі чотирьох наших співгромадян " , - сказав Перебийніс на брифінгу у вівторок.

Відео дня

По темі: У ЗМІ з'явилися кадри тарана човна українських рибалок росіянами (відео)

За його словами, українська сторона висловила сподівання, що це розслідування буде об'єктивним, і Україна буде мати доступ до всієї необхідної інформації. "Ми сподіваємося, що реакція Російської Федерації на наші запити буде", - додав офіційний представник українського МЗС.

Генпрокуратура України в кінці вересня звернулася до прокуратури РФ з проханням передати кримінальне провадження проти українського рибалки для подальшого розслідування правоохоронними органами на території України. Українське відомство при цьому наголошує на необхідності спільного об'єктивного і всебічного розслідування всіх обставин інциденту.