курка гриль / Фото : syl.ru

Як повідомили УНІАН у прес-служба Чернівецької ОДА, у період з 27 по 29 жовтня до Чернівецької обласної клінічної лікарні звернулось 9 людей зі скаргами на підвищення температури тіла до 38-39 градусів, нудоту, блювоту. Хворі були госпіталізовані в інфекційне відділення.

Згідно з повідомленням, працівники відділу епідеміологічного нагляду Чернівецького міського управління розпочали епідеміологічне розслідування та провели профілактичні і протиепідемічні заходи, в результаті яких встановлено, що госпіталізовані особи вживали кури-гриль, які були виготовлені в кафетерії при продовольчому магазині з кулінарним цехом по вул. Лук’яна Кобилиці в Чернівцях.

Читайте також: На Львівщині курами-гриль отруїлося вже 25 людей

Відео дня

За результатами перевірки власника закладу громадського харчування притягнуто до адміністративної відповідальності, винесено припис про усунення причин і умов, через які сталися порушення санітарного законодавства.

У цьому закладі припинена реалізація курей-гриль та триває комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів.

Як повідомляв УНІАН, у Львівській області з 25 по 30 жовтня із діагнозом харчове отруєння було госпіталізовано 25 осіб, з них 4 дітей. За попередніми результатами розслідування, проведеного територіальним управлінням Держсанепідслужби, встановлено, що всі постраждалі споживали кури гриль, які придбали в супермаркеті «Арсен» у Львові.