Президент вважає систему соцдопомоги неефективною / Фото : president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович заявив, що система надання соціальної допомоги в Україні неефективна і працює більше не на незаможних, а на тих, хто не потребує підтримки держави

Президент вимагає змінити пріоритети державної соціальної політики на користь незахищених верств населення. Про це він заявив, виступаючи на урочистих зборах з нагоди Дня працівника соціальної сфери в середу, 30 жовтня, пише Дзеркало Тижня.

"Адже сьогодні тільки чверть соціальної допомоги направляється дійсно малозабезпеченим або вразливим категоріям громадян", - цитує Януковича прес-служба глави держави.

Відео дня

Президент підкреслив необхідність переходу до системи стандартів соціальних послуг.

Читайте також: У парламенті спростували чутки про невиплату зарплати депутатам

"Незалежно від місця проживання, постачальника послуги, інших обставин суб'єктивного характеру держава під кожну соціальну допомогу має забезпечити однаковий набір заходів підтримки як за кількістю, так і за якістю", - зазначив Янукович.

За його словами, такі методи роботи дозволять вивільнити значні грошові кошти, які можна буде направити як на розвиток системи соцзахисту в цілому, так і на вирішення найбільш проблемних питань громадян зокрема.