зарплата / kri.com.ua

Майже 800 млн грн заборгованої заробітної плати виплачено за документами прокурорського реагування.

Як повідомили УНІАН у відділі зв'язків із ЗМІ Генеральної прокуратури України, про це повідомила начальник Головного управління захисту прав і свобод громадян та інтересів держави, протидії корупції та злочинності у сфері транспорту Ірина Зарубинська.

«За документами прокурорського реагування виплачено 792 млн грн, притягнуто до відповідальності 637 посадовців органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, у тому числі 340 – в органах контролю», - сказала вона.

Відео дня

За словами Зарубинської, загалом з метою захисту прав громадян на оплату праці впродовж поточного року прокурорами областей розпочато 457 кримінальних провадження, з яких 298 уже скеровано до суду.

Зокрема, вона повідомила, що за поданням прокуратури Київського району м. Харкова 216 працівникам одного із акціонерних товариств виплачено заробітну плату в сумі 1,4 млн гривень.

Читайте також: У Сумах безробітним заборгували 4,5 мільйона

«Як ще один приклад можу навести такий, коли завдяки реагуванню прокурора Будьонівського району м. Донецька директор приватного товариства відшкодував заборгованість із заробітної плати на суму 1,3 млн гривень. І такі документи реагування вносилися в усіх регіонах держави», - повідомила начальник Головного управління.

Вона зазначила, що факти умисної невиплати підприємствами заробітної плати мають місце у кожному регіоні держави.

Під час перевірок у цій сфері було виявлено факти протиправних дій керівників підприємств, які умисно допускають заборгованість із заробітної плати.

Так, навела приклад Зарубинська, у Київській області прокуратурою м. Біла Церква встановлено, що службові особи приватного товариства умисно не виплатили 1,3 млн грн заробітної плати.