Підвищення цін на проїзд не вирішить проблем транспортних підприємств - КМДА

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час громадських слухань сказав заступник директора Департаменту економіки та інвестицій КМДА Василь Яструбинський, посилаючись на розрахунки КП “Київпастранс” і київського метрополітену зокрема.

“Оце підвищення тарифів, яке ми проводимо на сьогоднішній день, не дозволить вирішити всіх проблем підприємств, а лише пом'якшить ту ситуацію, яка склалась на підприємствах. По розрахунках “Київпастрансу” і метрополітену виручка буде збільшуватись лише на 10-15 млн грн на місяць. Тобто це недостатня сума і решту витрат буде вимушений гасити, як і раніше, міський бюджет”, - сказав Яструбинський.

На тему: У КМДА назвали нову дату підвищення цін на проїзд

Відео дня

Водночас він підкреслив, що все ж таки навантаження на міський бюджет буде менше. Він посилався на розрахунки вказаних підприємств по тарифу та плановим витратам у 2008 році, коли в останнє переглядались тарифи на проїзд в Києві, та у наступному 2014.

“Якщо при розрахунку тарифу у 2008 році метрополітен планував свої витрати в розмірі 921 млн грн, то на наступний рік ці витрати вже становлять 1 млрд 566 млн грн - зростання на 70%. По “Київпастрансу” аналогічно, затрати зросли на 72% - із 902 млн до 1 млрд 544 млн грн. Це пов'язано із зростанням зарплати, збільшенням витрати на паливно-енергетичні носії, зростання цін на комплектуючі”, - пояснив Яструбинський.

Він укотре заявив, що міська влада планує ввести нові тарифи на проїзд з 25 січня наступного року.