Слюсарчуку сегодня должны объявить приговор

Як передає кореспондент УНІАН, у залі суду присутні вже багато журналістів, представники сторін захисту та звинувачення. Потерпілих та представників потерпілих у даній справі немає.

Також до залу судових засідань ще не доставлено Слюсарчука.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, кілька років тому у ЗМІ з'явилася серія публікацій про феноменальні здібності Слюсарчука, який відтворював по пам'яті великі обсяги інформації, зокрема, 30 млн цифр у числі «Пі» після коми. Він також, назвавшись нейрохірургом, лікував хворих людей. Слюсарчук став лауреатом Державної премії України, йому було присвоєно звання професора.

Читайте такожЛьвівський суд продовжив утримання під вартою доктора Пі

Проте за результатами розслідування газети «Експрес» з'ясувалося, що Слюсарчук – самозванець, який не має навіть вищої освіти. За даними ЗМІ, він калічив десятки людей, зафіксовано щонайменше три смертельні випадки.

У жовтні 2012 року ЗМІ повідомляли, що слідство встановило, що в результаті «лікувальної практики» Слюсарчука померли шестеро осіб. Загалом же у справі - десять епізодів незаконної лікувальної практики.

За даними Генпрокуратури, Слюсарчук обвинувачується у використанні підроблених документів, здійсненні незаконної лікувальної діяльності, пов’язаної із заподіянням потерпілим тяжких тілесних ушкоджень та вбивством з необережності двох хворих, а також заволодінні шляхом обману і зловживання довірою чужим майном.

Читайте такожДоктор Пі Слюсарчук знову порізав вени в СІЗО - газета

Державний обвинувач запропонував суду визнати Слюсарчука винним у вчиненні 5 епізодів незаконної лікувальної діяльності, 2 епізодів вбивства з необережності, 9 епізодів використання ним завідомо підроблених документів та 5 епізодів заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство).

Прокурор запропонував суду призначити Слюсарчуку покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.