Червоний Хрест розпочинає програму допомоги переселенцям / dt.ua

Відповідна домовленість була досягнута сьогодні під час зустрічі членів Міжнародного комітету Червоного Хреста Себастьяна Шессе та Давіда Шкіладзе з представниками Мінсоцполітики, повідомили УНІАН у прес-службі міністерства.

За словами Шессе, насамперед Комітет допомагатиме людям похилого віку. Йдеться, зокрема, про забезпечення продуктами харчування, а також, у разі необхідності, коштами, щоб людина сама могла собі купити їжу, розповів він. Осередок Комітету вже працює в Донецьку, звідти ж контролюватиметься і реалізація програм допомоги. Нині формується перелік осіб, які найбільше потребують підтримки, сказав член Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Читайте такожУ Києві працевлаштовано майже 1,3 тисячі переселенців зі східних областей та Криму

Відео дня

Міністерство соціальної політики, а також органи соціального захисту на місцях готові до співпраці й сприятимуть у вирішенні питань, що виникатимуть, зокрема, щодо забезпечення представників Міжнародного комітету Червоного Хреста необхідними даними, зазначили в прес-службі.

„Ми будемо вдячні за будь-яку допомогу у розв’язанні проблем переселенців, адже Україна досі не мала такого досвіду. Для людей – це біда, для держави – велика відповідальність”, - сказала начальник відділу міжнародних договорів Управління міжнародних зв’язків Мінсоцполітики Ірина Розка.