Акція біля телеканалу "Наш" / фото strana.ua

У Києві біля будівель телеканалів "Наш" та "Інтер" провели акції протесту з вимогою закрити їх слідом за каналами 112, Newsone та Zik, які потрапили під санкції.

Акцію біля "Інтера" анонсував кілька годин тому голова партії "Братство" Дмитро Корчинський на своїй сторінці в Facebook.

Акція біля телеканалу "Наш" / фото strana.ua

Як пише "Страна", акцію біля телеканалу "Наш" провели представники націоналістичних рухів, у тому числі С14 на чолі з Євгеном Карасем.

Відео дня

"На цей раз, на відміну від попереднього, вони з мікрофонами і звуковою апаратурою. Виступають по черзі. Карась запевняє протестувальників, що Віктор Медведчук зовсім скоро купить телеканал", – йдеться в повідомленні.

Карась закликав журналістів телеканалу звільнитися, щоб "очистити свої душі".

Силовики біля телеканалу "Наш" / фото strana.ua

Обидві акції швидко закінчилися. 

Заборона телеканалів Медведчука: що відомо

  • 2 лютого президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування санкцій проти народного депутата від Партії "Опозиційна платформа - За життя" Тараса Козака і 8 компаній, які є засновниками телеканалів "112 Україна", "ZIK" і "NewsOne".
  • Мовлення цих телеканалів припинений у цифровому мультиплексі та кабельних мережах в ніч на 3 лютого. Разом з тим телеканали продовжують мовлення на платформі YouTube.
  • Прес-секретар президента України Юлія Мендель заявила про підтверджене фінансування телеканалів NewsOne, ZIK, "112 Україна", на які були накладені санкції у зв'язку з рішенням РНБО, з боку Російської Федерації.
  • Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов підкреслив, що рішення ввести санкції проти цих телеканалів не стосується питання свободи слова, а спрямоване на боротьбу з інформаційним тероризмом проти України.
  • Президент Володимир Зеленський заявив, що рішення РНБО про санкції проти телеканалів NewsOne, ZIK та "112 Україна" є юридично мотивованим й було прийнято відразу після того, як були зафіксовані та обговорені конкретні підстави для нього. За словами глави держави, всі загрози національній безпеці України отримають ефективну і законну відповідь.

Телеканали Тараса Козака: що відомо

  • 12 жовтня 2018 року Тарас Козак заявив про покупку телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") з оцінкою 41-42 мільйонів гривень.
  • У грудні 2018 Козак відзвітував про покупку дев'яти компаній групи 112 Україна, оцінивши їх вартість на дату придбання в 72,87 мільйона гривень.
  • У 2019 році Тарас Козак став новим і одноосібним власником телевізійних мовників Телеканалу Zik.
  • 4 жовтня 2018 року Верховна Рада підтримала звернення до РНБО про введення санкцій проти компаній, які входять в структуру власності телеканалів 112 Україна і NewsOne.