Певні депутати міської та облради у Запоріжжі заволоділи бюджетними коштами / фото УНІАН

Активісти розповіли про безпрецедентне розкрадання коштів Запорізького бюджету, яке дозволили собі депутати Запорізької міської та обласної ради під керівництвом Ярослава Гришина та Михайла Прасола. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за заявою ГО "Рух Справедлива Україна", якими було оприлюднено відповідні подробиці, як депутати наживалися на тих, хто потребує грошової допомоги.

"Певні депутати міської та облради в Запоріжжі, зловживаючи своїми посадовими обов'язками, заволоділи бюджетними коштами й нібито витрачали ці кошти на малозабезпечених осіб, але фактично забирали ці кошти собі. Як мені відомо, ці розтрати склали вже понад 180 млн грн", – розповів адвокат Віталій Мацелюх.

В результаті розслідування журналістів "5 каналу" та активістів ГО "Народний захист" стало відомо, що, за документами, одна людина могла отримувати виплати до 44 разів. Ось тільки "одержувачі допомоги" про неї дізналися аж від журналістів.

"Депутат облради Ярослав Гришин і депутат міськради Михайло Прасол відповідальні за цю аферу, яка була в Запорізькій області. І ми хочемо притягнути їх до відповідальності", – наголосив голова ГО "Рух Справедлива Україна" Олексій Сердюк.

Активісти кажуть, що саме під керівництвом ТОВ "Міжнародна юридична фірма "Ярослав Гришин і партнери" здійснювала заволодіння обманним шляхом грошей із місцевих бюджетів за 2016-2019 роки, виділених на фінансування реалізації депутатами своїх повноважень. Слідчі дії тривають.