Командувач Повітряних сил ЗСУ Сергій Дроздов просльозився після згадки про загиблих у падінні літака Ан-26 під Чугуєвим.

Інцидент стався в студії програми Свобода Савіка Шустера, що транслювалася у прямому ефірі.

Читайте такожКатастрофа Ан-26: родичам почали видавати тіла загиблих

Генерал-лейтенант ЗСУ й нардеп Михайло Забродський згадав про смерть в Ан-26 курсанта Олександра Скочкова, батько якого теж загинув на борту військового літака у 2014 році.

«Ви можете собі уявити стан жінки, матері й колишньої дружини, а нині вдови, яка за 7 років втратила у небі спочатку чоловіка, а зараз сина. Тому ми повинні бути утричі зважені у будь-яких коментарях», – наголосив військовий.

Після цього на обличчі у командувача Сергія Дроздова з’явилися сльози.

Авіакатастрофа АН-26 під Харковом: деталі трагедії

  • Ввечері 25 вересня у Харківській області поблизу Чугуєва під час тренувальних польотів зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 27 осіб – військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба. Вижив лише один курсант.
  • ДБР назвало чотири версії катастрофи літака. Серед них – технічна несправність агрегатів літака, неналежне виконання обов'язків членами екіпажу, неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами, та неналежне технічне обслуговування літака.
  • Члени сімей загиблих військовослужбовців внаслідок катастрофи Ан-26 отримають по 1 млн 576 тис. грн допомоги.
  • У Харкові, 29 вересня, відбулась церемонія прощання з курсантом Віталієм Вільховим, який від отриманих в авіакатастрофі травм помер у лікарні.
  • Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер заявляв, що експертиза ДНК тіл загиблих військових льотчиків і курсантів триватиме близько 2-3 тижнів.