фото armyinform.com.ua

Курсант В’ячеслав Золочевський, який вижив у катастрофі літака Ан-26 у Харківській області, розповів, що вирішив продовжить навчання за обраним фахом.

Курсант подякував усім, хто переживав за його здоров’я, відвідував під час лікування у шпиталі й підтримував його та родину, повідомляє "АрміяInform".

"Я зробив свій вибір і вирішив продовжити навчання в університеті за обраним фахом. У мене попереду кілька тижнів реабілітації, після чого я наздоганятиму навчальну програму", - сказав Золочевський.

Наразі він перебуває на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону. Раніше йому вручили медаль "За військову службу Україні".

Читайте такожКатастрофа Ан-26: в урядовій комісії заявили про грубі порушення в організації та виконанні польотів

Авіакатастрофа під Харковом: що відомо

  • Увечері 25 вересня в Харківській області поблизу Чугуєва під час тренувальних польотів зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 27 осіб - військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба. Вижив тільки один курсант.
  • Державне бюро розслідувань назвало чотири версії катастрофи літака. Серед них - технічна несправність агрегатів літака, неналежне виконання обов'язків членами екіпажу, неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за управління польотами, та неналежне технічне обслуговування літака.
  • Члени сімей загиблих військовослужбовців в результаті катастрофи Ан-26 отримають по 1 млн 576 тис. грн допомоги.